Anna's Ballader
Sted:Rønnebæksholm
Rønnebæksholm 1
4700 Næstved
Anna's Ballader af Ida og Bent From

Dato: 28. september 2017 kl. 19.00
Dørene åbnes kl. 18.30

Unummererede siddepladser

Annas Ballader er skrevet og komponeret af et af de mest kendte forfatter- og komponistpar i Danmark gennem tiderne: Ida og Bent From.

Det er 10 sammenhængende ballader, der beskriver Annas stormfulde og begivenhedsrige liv. Man følger hende, fra hun som fattig bondepige på den barske jyske hede, kommer til at tjene på en herregård. Den unge mand på herregården fatter interesse, hun bliver gravid og hans forældre viser Anna bort. Herefter følger så ægteskab, udenlandsophold, lidenskab, utroskab og mange andre begivenheder, inden hun som en fattig kone, helt i tråd med sit øvrige liv, får en dramatisk død ved Stevns Klint.
Ida og Bent From har på suveræn vis i ord og toner skildret Annas liv. Med en kærlighed til hovedpersonen og hendes til tider mærkværdige livsforløb er det visekunst, når den er bedst. Teksten er poetisk fortællende på en sjov, spændende og overraskende måde.

De 10 sørgmuntre og gribende ballader om Annas liv og levned opføres af Linda Duelund, der udtryksfuldt i sang og recitation fortolker teksten og Frank Duelund der spiller en tilbagelænet guitar. Bent Kværndrup spiller bas og Jesper From (der nærmest er vokset op med disse ballader), spiller et i visetraditionen fyldigt klaver, der følger og understøtter solisten. Musikken er i forskellige stilarter, så melodi og tekst på bedste vis underbygger beskrivelsen af Annas ombruste liv.

Udover Annas ballader fremføres også en række af Ida & Bent Froms folkekære revyviser, samt et par af de slagere de også har skrevet teksten til. Jesper From (søn af Ida & Bent og i denne sammenhæng pianist i Ballademagerne) fortæller lidt om numrenes tilblivelse, samt et par anekdoter om folkekære revykunstnere og der bliver også mulighed for at synge med på nogle af de allermest kendte sange f.eks. To lys på et bord.

Salg af kolde og varme drikkevarer før og under koncerten.

Varighed: ca. 2 timer incl. pause

Arrangør: Rønnebæksholm, Herskabsstalden
Datoer
Ledige pladser
Få pladser
P.t. ingen pladser
Tor, 28.09.2017 19:00
Rønnebæksholm, Næstved